2.8.2022
LALA

Ondrej Zajac / I Will Be Forgotten

I Will Be Forgotten je druhý štúdiový album od slovenského skladateľa Ondreja Zajaca. Ondrej Zajac je menom dobre známym na stredoeurópskej scéne súčasnej hudby a gitarovej improvizácie. Okrem jeho sólo práce je známy aj vďaka početným kolaboráciám s inými hudobníkmi (Banausoi, Data Koroptev) a umelcami z prostredia výtvarného umenia, filmu a iných médií, a tiež vystupovaním na prakticky všetkých dôležitých festivaloch, kluboch či podujatiach (nielen) v stredueurópskom prostredí. Album vychádza vo vydavateľstve Weltschmerzen (Tittingur, Pain Palace, Tomáš Prištiak či Fokular).

 

52 Hertz Whale / Phil

Najlepšia slovenská post-punková kapela 52 Hertz Whale chystá na koniec augusta nový album. Vonku je už prvý singel s názvom "Phil" a hneď aj s videoklipom. Album s názvom Present Sense Impression vyjde na labeloch Weltschmerzen a Full Moon Forum.

 

Sunnbrella / Wrong

V Londýne usadený David Žbirka aka Sunnbrella prichádza s novým singlom s názvom Wrong. Dokonalá letná skladba, lofi, indie, shoegaze, dream pop.

 

PRIE100R / Decht, cín, hlina

"Decht, cín, hlina" je posledným singlom albumu Srdce z cínu kapely PRIE100R. Ústredným nástrojom okolo ktorého je skladba vystavaná je syntetizátor s masívnym basovým zvukom
doplnený o trip hopový beat a ambientnú gitaru. Charakter elektronických zvukov je v
industriálnom štýle a vytvára ponurú a temnú náladu. Hypnotický tep skladby je
umocnený pomalším tempom a vrstvením výrazne skreslených lo-fi ozvien
vytvorených z vokálov.

 

Edúv Syn / 2

Nové EP Edúvho Syna je opäť plné temných textov a o niečo experimentálnejších beatov. Opäť sa na nahrávke objavuje hneď niekoľko hostí. Už v májovom exploreri sme si predstavili song "Mentos" s Dušanom Vlkom. V tracku "Točím ťa na kameru" počujeme Adama z Berlin Manson, na tracku "Furt to skúšajú" rappujú lobbyboy&saab900turbo a samozrejme nechýba ani Kráľ hoodu Žakhéles, ktorý účinkuje v poslednom tracku s príznačným názvom "Hood".

 

FVCK_KVLT / Mizéria

Prvý singel z pripravovaného tretieho albumu Fvck_Kvlt. "Začínam zľahka, mojim oblúbeným slaďáčikom z albumu. Milujem slaďáky. Neviem si pomoct. Je to silnejšie než ja, hehe," komentuje FVCK_KVLT.

 

 

Kodiki / Still

Elektronický producent a motion designer Kodiki chystá na august 2022 nový album. Pozrite si jeho nový videoklip ku skladbe Still.