3.3.2023
LALA

Aj Vaše 2 % z daní pre podporu slovenskej hudobnej scény

LALA môžete podporiť aj poukázaním 2 % z vašich daní pre LALA Slovak Music Export oz. Prostredníctvom tohto občianskeho združenia od roku 2016 realizujeme množstvo vzdelávacích podujatí, aktívne sa podieľami na pozitívnom rozvoji slovenskej hudobnej scény a aktívne ju prepájame so zahraničním. Aj vďaka vašim 2 % vám môžeme prinášať kvalitné prednášky renomovaných hudobných profesionálov, mentoringové programi, propagáciu domácej hudobnej scény po celej Európe, konzultácie a v neposlednom rade náš milovaný SHARPE music festival & conference.  Aj vaše 2 % z dane prispejú k stabilnej platforme pre umelcov na Slovensku.  Za podporu ďakujeme.

 

AKO NA TO:

Som zamestnanec/ zamestnankyňa:
Daňové priznanie za rok 2023 za Vás pravdepodobne podáva Váš zamestnávateľ. Požiadať ste o to mali do 15. 2. 2024. Na poukázanie 2 % z dane budete potrebovať Vášmu zamestnávateľovi doložiť iba údaje LALA Slovak Music Exportu.

Názov: LALA Slovak Music Export
Sídlo: Račianska 78, 83102 Bratislava
Právna forma: občianske združenie
IČO: 50115189

 

Darovanie % z dane aj po podaní Daňového priznania – až do 30. 4. 2024

Rozhodnutie o darovaní 2 % z dane môžete urobiť, aj keď Váš zamestnávateľ už daňové priznanie za Vás podal. Požiadajte zamestnávateľa o vystavenie Potvrdenie o zaplatení dane.

Následne vyplňte toto Vyhlásenie o poukázaní 2 % pre LALA 2023.
Obe tlačivá doručte do 30. 4. 2024 na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

Ak darujete 3 %, nezabudnite priložiť aj Potvrdenie o dobrovoľníckej práci.

 

Daňové priznanie si podávam sám

V tlačive na daňové priznanie pre fyzické osoby typu A (príjmy zo zamestnania a dohôd) alebo typu B (živnostníci a iné SZČO) v oddieli Vyhlásenie o poukázaní 2 % vyplníte naše údaje. Do 31. marca 2024 (prípadne do dátumu odloženého daňového priznania) doručte tlačivo daňovému úradu a uhraďte daň.

Daňové priznanie typu A (editovateľné PDF)
Potvrdenie o zaplatení dane

Ak ste v roku 2023 pracovali ako dobrovoľník pre akúkoľvek jednu alebo viac organizácií spolu minimálne 40 hodín, môžete nám z Vašej dane darovať až 3 %. V takom prípade ale musí k priznaniu priložiť aj potvrdenie a podať všetko elektronicky cez svoju osobnú zónu na webe finančnej správy. Potrebujete na to potvrdenie od daných organizácií, ktorého vzor nájdete tu.

Potvrdenie o dobrovoľníckej práci

Údaje potrebné do Vášho daňového priznania:

  • IČO: 501 151 89
  • Právna forma: občianske združenie
  • Názov: LALA Slovak Music Export
  • Adresa: Račianska 1575/78, 831 02 Bratislava

Darovanie 2 % je anonymné. Ak si prajete, aby sme vedeli (a my by sme to radi vedeli), že ste nás podporili práve Vy, vo „Vyhlásení“ stačí zaškrtnúť políčko o súhlase. V tom prípade nám daňový úrad pošle Vaše meno a adresu. Výšku darovanej sumy sa nedozvieme.

Ďakujeme Vám 🙂