10.1.2023
LALA

ESNS je jedným z najprestížnejších showcase festivalov zameraných na prezentáciu mladých európskych umelcov a kapiel. Je nám veľkým potešením, že ESNS bude tento rok hostiť až troch slovenských umelcov. V holandskom Groningene sa tak v januári predstavia: Nina Kohout, Adela Mede and 52 Hertz Whale.

Pre viac info sledujte facebook event.

 

Nina Kohout
Kde: Štvrtok 19.1. | Forum Rabostudio | 20:30 - 21:10

Mladá talentovaná hudobníčka na seba prvýkrát upozornila skladbou Gejša z albumu V hmle od kapely Fallgrapp, na ktorej sa okrem vokálov podieľala aj spoluautorsky. Publiku je známa aj z kapely AUTUMNIST. V roku 2020 jej vyšiel jej debutový singel Blue Sunray a stala sa Nováčikom roka na Radio_Head Awards 2020. Po dvoch rokoch prichádza s debutovým EP Pandemonium a so singlom Moonlight, ktorú do svojho výberu začiatkom roka zaradilo aj rádio KEXP.

 

52 Hertz Whale
Kde: Piatok 20.1. | Mutua Fides | 20:45 - 21:30

v Bratislave usadená pätica 52 Hertz Whale tento rok vydala nový album Present Sense Impression, ktorý odhaľuje unikátnu dynamiku ich tvorby. Skladby sa prirodzene a elegantne dostávajú cez dramatický oblúk od jemných náčrtov krehkých melodií až k hlučnej katarzii. Tvorba 52 Hertz Whale bola vždy výsostne emotívna, k vnútorným zážitkom a hlučnému noisu sa však teraz pridávajú intenzívne syntetizátorové plochy a až nečakane hitové momenty.

Adela Mede
Kde: Piatok 20.1. | Lutherse Kerk | 22:40 - 23:20

Slovensko-maďarská hudobníčka Adela Mede skúma vzťah hlasu s technológiou a terénnymi nahrávkami. Spieva trojjazyčne (slovensky, maďarsky a anglicky). Intímne ambientné výpovede so spirituálnym rozmerom sprevádza experimentálna elektronika s množstvom vplyvov, od minimalizmu po folklór. Študovala populárnu hudbu na Goldsmiths University a jej debutový album ‘Szabadság’ vyšiel 25. februára. Pozitívne recenzie publikovali napríklad The Wire, The Quietus, Dazed, Full Moon Magazín či Foxy Digitalis.

 

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.