29.6.2020
LALA

Nové EPčká, single, covery, remixy aj kompilácie. Pozrite si prehľad júnovej nádielky slovenskej hudobnej produkcie od Bulp, Edúv syn, Whithe, Ivana Mer, Gergazu a ďalších.

 

Emonoizboyz / Forget

Slovenské dídžejské a producentské duo Emonoizboyz sa po dlhšej odmlke ohlásilo s novým trackom. Tanečná klubová skladba Forget, ktorá svojím zvukom odkazuje na britskú raveovú vlnu z prelomu 80. a 90. rokov, je predzvesťou pripravovaného albumu.    

FVLCRVM / Hate List

FVLCRVM prišiel s ďalšou predzvesťou pripravovaného EP Attentioncore, ktorý vychádza 17. júla. Na skladbe Hate list dal dohromady všetko, čo nenávidí a výsledkom je dokonalý benger, ktorý sa už onedlho dočká podoby videoklipu.    

Ivana Mer (Remix) / Máky

Česká pesničkárka Bára Zmeková vydala remixový album LNVS (rmxd), podkladom ktorého boli piesne z úspešného minuloročného albumu Lunaves. O remixové podoby skladieb sa postarali spriatelení českí a zahraniční producenti, medzi nimi aj Ivana Mer, ktorá sa postarala o remix spiesne Máky.    

Autumnist / The Romance of the Telescope

Magazín Full Moon oslavuje 10 rokov a pri tejto príležitosti pripravil okrem narodeninových koncertov kompiláciu dvadsať nikdy nevydaných skladieb od dvadsiatich skupín v podobe exkluzívnej dvoj-LP v limitovanom počte 500 kusov. Na nahrávku prispeli aj tri mená zo Slovenska - Autumnist nahrali coververziu skladby The Romance of the Telescope od britskej legendy Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD), Katarzia prespievala skladbu od Roba Grigorova Pocta Majakovskému v spolupráci s Pjonim, ktorý pod svojím producentským alteregom Isama Zing na kompiláciu prispel aj vlastnou skladbou Piano Ballad.    

LUVVER / Vile/Divine

Kapela Luvver v ostatných mesiacoch pravidelne každé dva týždne zverejnila novú skladbu, čím navnaďuje fanúšikov na jesenné vydanie albumu It Is VVhat It Is. Piatou a poslednou piesňou z tejto série je singel Vile/Divine. Pôvodná verzia skladby, ktorú ešte pod názvom Future hrávala na koncertoch, bola oveľa elektronickejšia a temnejšia. Na nahrávke však podľa slov kapely nikdy neznela dobre a tak sa ju rozhodoli celú prekopať. Z tohto experimentu vzišiel oveľa popovejší singel so súčasným zvukom.    

Edúv Syn / Plakala

S novým EP prišiel tento mesiac „rapový poet" Edúv Syn. EP Plakala tvorí 5 skladieb a ide o pesničky, ktoré sa mu nahromadili pri nahrávaní veľkého albumu, podľa jeho slov „ majú trochu inú ale zároveň spoločnú a konzistentnú náladu v polohách, v ktorých to moňo pre tvoje uši bude divné."    

Gergaz / The Locals 2

Dva roky po vydaní "best of" albumu s názvom The Locals prichádza slovenské vydavateľstvo Gergaz s jeho pokračovaním. Na vinylovej kompilácii The Locals 2 Gergaz zostáva pri domácej tvorbe. Zámerom bolo vytiahnuť novinky a zároveň aj skladby, ktorým sa v minulosti nedostalo zaslúženej pozornosti. V trackliste nájdete osvedčené mená ako Jimmy Pé, FVLCRVM, Petijee, The High Corporation a tiež novinky od Stratasoul, Bobsan alebo čerstvých projektov Magick a Brains For Sale.    

Bulp / Parvin

Podmanivý vokálny tanec, dunivá basová linka a živelná elektronika, ale aj orientálne presahy a melancholické party, ktoré rozvibrujú vnútro. Slovenské duo Bulp prelomilo trojročnú kreatívnu pauzu novou päťskladbovou EP nahrávkou, nazvanou opäť ženským menom - Parvin, ktorá vyšla na začiatkom júna na značke Deadred Records.    

Whithe / Remain

Elektronický producent Whithe avizoval dokončenie nového EP REMNANTS. Koncom mesiaca z neho zverejnil prvú novinku s názvom Remain.