30.10.2020
LALA

Štedrý október - nové nahrávky od Fvck_Kvlt, Space Cats, Prezident Lourajder, singel od Analogrunnera, nový klip od Katarzie a viac.

 

Fvck_Kvlt / Zabijem sa!

Rapper a producent Fvck_Kvlt po výraznom debute Kvlt Teachings pokračuje nahrávkou Zabijem sa!. Celý album vrátane nahrávania, aranže, mixu a aj výsledného mastru je jeho 100% DIY dielom. Žánrové hranice prekračuje tentokrát spoluprácou s menami ako Prezident Lourajder, Karlo, Edúv synIdea alebo Boy Wonder.  

Katarzia / Hoří i voda

Nový impulz do dôležitej diskusie o právach a postavení žien prináša v týchto dňoch medzinárodná komunita umelcov prostredníctvom ambiciózneho hudobného videa Hoři i voda. Stojí za ním početný autorský tím na čele s hudobníčkou Katarziou, režisérkou Jay Walker, kameramankou Annou Smoroňovou a fotografkou Hanou Knížovou.

 

Analogrunner, Possimiste / Haze of Sirens

Zberateľ analógových zvukov Analogrunner sa rozhodol zrekonštruovať staršiu kompozíciu, zloženú pôvodne za pomoci jeho obľúbených „vintage mašiniek” Nord Modular G2 a Alesis MMT-8. Impulz prišiel počas Kolorika turné, na ktorom ho na koncertoch sprevádzala aj jeho dvorná vokalistka Possimiste, pôvodom estónska speváčka žijúca na Islande.  

Felix / Koniec Roka

Album Koniec roka hudobného projektu Felix je kolekciou hudobných nápadov a miniatúrnych skladieb, ktoré na seba nadväzujú a majú jednotiace tempo. Odlišujú sa od seba použitými zvukmi a kompozičným spracovaním. Konceptuálny album tvorí 23 skladieb, ktorých názvy samé o sebe nedávajú zmysel. Dokopy však tvoria určitý manuál na jeho počúvanie.  

Space Cats / Space Cats EP

Po niekoľkých rokoch pôsobenia na scéne vydáva bratislavské trio známych hudobníkov zoskupených pod názvom Space Cats svoje debutové, eponymné EP. Ich hudba je prierezom rôznych elektronických žánrov, ktoré členovia kapely obľubujú a interpretujú „naživo” – beaty bubeníka Luboša Ambrozaia dopĺňa Miloš Bulík na basgitare, prehnanej cez množstvo efektových „krabičiek” a Julián Ratica na syntezátoroch.  

Prezident Lourajder / Domáce Práce

Prezident Lourajder se hneď po vydaní albumu Nonstop zapojil do rôzných domácich prác a výsledkom je jeho prvá beattape. „Spravil som inštrumentálny album. Konečne. Beaty robím dlhšie, ako rapujem. Po sólo albume Úrad (ajlavmjuzik, Slowatch 2015) som opustil beatmakerské alterego Ujko a začal produkovať ako Prezident Lourajder."  

This is Kevin / 2020

This Is Kevin je elektronický hudobný projekt založený na Slovensku v roku 1991. V poradí ôsmy album s názvom 2020 je štylizovaný do formy zvukového ročného kalendára, zvýrazneného grafickou parafrázou historického Aztéckeho kalendára. Dvanásť žánrovo rozmanitých skladieb kopíruje pestrosť mesiacov roka 2020, od januára až do blížiaceho sa decembra.    Boy wonder / Život je Lajf  Singel Život je Lajf je vizuálnou spomienkou na leto, ľahkosť bytia a nadhľad, ktoré si Boy Wonder uchováva aj v roku 2020. Zároveň ním predznamenáva príchod dlhohrajúcej nahrávky.  

Dephzac / The Journey

Priekopník drum & bass produkcie na Slovensku Dephzac vydáva v poradí svoj tretí album. „Je to cesta. Cesta, ktorou sme si museli prejsť počas posledných pár mesiacov. Chcel som aby bol album veselý, ale aj zaujímavý. Nachádzajú sa tam treky, ktoré su 160 a 165 BPM a som veľmi rád, že vidím ako sa aj ostatní DNB producenti začali vracať ku pomalšej rýchlosti."  

Ephemeral Harms / Holy Wood

Ephemeral Harms je hudobný projekt slovenského interdisciplinárneho umelca Jana Durinu. Po audiovizuálnej performance For You Katrina, s ktorou vystúpil vo viacerých európskych mestách (okrem iného aj v berlínskom Berghaine), v roku 2019 uviedol eponymný debut nového hudobného projektu Ephemeral Harms. Holy Wood je prvým singlom z jeho ďalšej pripravovanej nahrávky s názvom Written.       Foto: Hana Knížová