1.4.2021
LALA

Dead Janitor | Pendulum

Dead Janitor prináša dobrodružnú formu polyrytmickej elektroniky na novom albume Pendulum. Prostredníctvom komplexného IDM v podobe pixelovaných breakbeatov či neurčitých soundscapes vás pozýva vydať sa na cestu odhaľovania skrytých vzorcov a rytmických prúdov.

 

Bios | Powers of Ten

Duo Bios tvoria výtvarní umelci Boris Sirka a Joseph Tusan. V tvorbe využívajú postupy komponovania analógovej old school industriálnej hudby a súčasnej dronovej scény. Ich živé vystúpenia sa vyznačujú audiovizuálnymi vystúpeniami na špecifických miestach.

 

Slowlick feat. Nina Kohoutová, Peter Kohout | Lancaster

Lancaster je nová skladba od trenčianskej kapely Slowlick inšpirovaná básňou E.E.Cummings. Hosťujú na nej Nina Kohoutová a Peter Kohout.

 

Idea & Jana Kirschner | Hesla

Český raper Idea vydal novú nahrávku O beatech a lidech, na ktorej mu hosťuje až 25 ďalších umelcov. Pochádza z nej aj spoločná skladba Hesla s Janou Kirschner, ktorú tu nájdete v pre ňu nie úplne tradičnej polohe raperky. „V čase, kdy jsou naše světy rozděleny hranicemi, karanténami, zákazy, názory nebo předsudky, nacházíme společná témata, melodie, slova a beaty. Sedáme si za jeden stůl, debatujeme, přijímáme nové výzvy."

 

FVLCRVM | attentioncore remixed

Skôr ako sme sa do sýtosti nabažili jeho skvelej elektronickej nahrávky attentioncore začal FVLCRVM vypúšťat do sveta remixy týchto skladieb od BABii, Killian & Jo a ďalších. Dostupné ich nájdete už aj v ucelenej forme ako attentioncore remixed EP. Po mesiacoch čakania je tiež k dispozícii vinylová podoba a merch k albumu attentioncore, objednať môžete tu. 

 

Gabriel Kain | Pocit

Keď Gabriel Kain vydal v septembri roku 2019 svoje debutové eponymné EP v slovenčine, v pláne mal jednu z predstavených introspektívnych skladieb dostať aj do vizuálnej podoby. Voľba padla na singel Pocit. Video si berie na mušku neviditeľný, no intenzívny konflikt, odohrávajúci sa v narastajúcom počte ľudí žijúcich v modernej spoločnosti.

 

Blame Your Genes | Icarus

Elektronický producent Blame Your Genes uviedol nový singel. Skladba Icarus bude súčasťou pripravovaného EP „Friends“. Jeho minuloročný album Planéty zaradila nedávno odborná porota a Rádio_FM medzi top 5 počinov v kategórii elektronická hudba na Radio_Head Awards 2020.

 

Berlin Manson | Inak, nemáš náhodou pokazený reprák?

Berlin Manson je dokladom úplnej žánrovej, produkčnej a postojovej slobody, bez snahy stavať sa do vopred daného obrazu alebo niekam stopercentne zapadnúť. Inak, nemáš náhodou pokazený reprák? 

 

Toello | Zexy

Toello otvára rok 2021 novým singlom Zexy. Skladbu zverejnil spolu s videoklipom: „Tvorba tohto singlu bola zábava. Dúfam, že sa vám skladba a hudobné video budú páčiť rovnako ako mne! Špeciálne poďakovanie za pomoc s videom a obálkou patrí mojej talentovanej priateľke Lucy. Ako vždy, ďakujem a nech sa dobre počúva!" (zdroj FB Toello)

 

ODM & Kabal | User Acceptance Testing

Kabal a ODM sú dvaja spolubývajúci, ktorý sa po 6 mesiacoch spolunažívania v byte plnom gearu rozhodli spáchať spoločný track. User Acceptance Testing opisujú ako „Acidish techno joint", ktorý má všetko: psychedelické podtexty, no bullshit a veľa lásky. Pre vaše najčistejšie potešenie."

 

ERØ | Utópia

Erik Žigmund zaujal v roku 2019 hneď s prvým singlom Naspäť tam. Ukázal v ňom svoj cit pre chytľavé melódie, netuctové aranžmány a originálne zmysluplné texty, ktorými otvára okno do svojho sveta a dá sa s nimi ľahko stotožniť. Po dvoch rokoch vydáva debutový album Utópia, na ktorom ponúka dvanásť úplne nových osobných výpovedí. (zdroj TS, hudba.sk)

 

Fvck_Kvlt feat. Dusan Vlk | Povedz, kto je Denis

Fvck_Kvlt na svojom Facebooku ohlásil sériu EPčiek Commercial Mainstream Nihilism. Z prvého EP s podtitulom KVLT RADIO vydal singel Povedz, kto je Denis spolu s Dusanom Vlkom. „Ak by náhodou niekto nevedel, Dusan sa volá tiež Denis, tak sme si strihli taký denisovský feat. Okrem svojej slohy a loopu, ktorý som si odjebal z jeho staršieho tracku December, prihodil Dušky k tomuto singlu aj strašne popiči vizuál, lebo je to mega velký frajer. Pošlite mu vela lásky." (zdroj FB Fvck_Kvlt)