2.2.2022
LALA

Shallov / Coexist

Kapela Shallov vydala novú štúdiovú nahrávku, po prvýkrát spolu s klipom ako komplexné audiovizuálne dielo. Na 10-minútovej skladbe Coexist pracovali s producentom Jakubom Hríbikom, výsledkom je prepracovaná produkcia a odvážny súčasný zvuk. Tomuto settingu dokonale sedí tiež novonadviazaná spolupráca so slovenským labelom Weltschmerzen.

 

Timea / Patience

Za krátku dobu svojho pôsobenia Timea stihla zaujať médiá ako magazín Full Moon, české Rádio 1, Rádio Wave, Expres FM, ale aj slovenské Rádio_FM a predskakovala umelcom ako Madison McFerrin (US) či Mighty Oaks (DE). Debutovú EP nahrávku Confusion of Warmth vydala v novembri 2021 spolu so singlami Lose My AirWhile the Sunset Goes a až v januári digitálne zverejnenou piesňou Patience. Timeu si vybral na spoluprácu do nášho LALA mentoringového programu aj holandský manažér a hudobný agent Andries Van Wieren, s ktorým vytvorila plán pre svoje najbližšie pôsobenie.

 

FVLCRVM / Wildfire

V druhej polovici januára zverejnil Fvlcrvm nový singel Wildfire. „Táto skladba vznikla v najhoršom období môjho života, minulý rok, keď som si uvedomil, že nech som sa považoval za akokoľvek racionálneho, niektoré vopred naprogramované inštinkty sú absolútne mimo mojej kontroly a fungujú bez vekového obmedzenia. FCK LOCKDOWNS!" (zdroj: FB Fvlcrvm)

 

Samuel Hošek / Brooklyn

Spevák a skladateľ Samuel Hošek sa ohlásil s novým vizuálom k piesni z jeho debutového albumu Our Time is Now (2020). Skladba sa volá Brooklyn a ako napovedá jej názov, bola napísaná v New Yorku. O hudobnú produkciu a elektroniku sa postaral Jureš Líška z kapely Fallgrapp a gitaru nahral Jakub Šedivý, známy z dua Lash & Grey.

 

Tolstoys/ Gentle

Už o necelý mesiac vyjde druhý album slovenskej skupiny Tolstoys, ktorá ho ohlásila prvým singlom ešte v máji minulého roka. Postupne z nahrávky predstavila ďalšie skladby a teraz prichádza v poradí už piaty singel, ktorý má trackliste nahrávky špeciálne miesto. Novinka Gentle je o žene, ktorá nájde a uvedomí si svoju silu a sebalásku akceptovaním vlastného tela.

 

Blame Your Genes x Whithe

Spojenie elektronických producentov Blame Your Genes a Whithe sa ukázala ako fungujúca už v minulosti pri spoločnom sigli Nowhere 2 Go. V spolupráci pokračujú nedávno zverejneným tvrdým techno trackom Jox.

 

Darkness Positive / We grew

Novým albumom We grew prekvapili skvelí inštrumentalisti Darkness Positive. Opäť je v niečom iný v porovnaní so svojími predchodcami. Šesť piesní neobsahuje takmer žiadne slová a má značne odlišnú náladu.