9.4.2021
LALA

Posuň svoje manažérske schopnosti na novú úroveň! LALA Hudobný mentoring je program určený pre hudobných manažérov s ambíciou profesionalizovať svoju činnosť pod vedením zahraničného profesionála.

 

Si manažér, agent alebo booker, prípadne si členom kapely, ktorý túto činnosť aktívne vykonáva? Výborne ovládaš anglický jazyk a máš záujem pôsobiť aj v zahraničí? Chceš si rozšíriť svoje poznatky a skúsenosti z hudobného manažmentu, marketingu, príprav a plánovania koncertov, releasov a dozvedieť sa viac o práci v náročnom, no vzrušujúcom hudobnom priemysle? Ponúkame ti päťmesačnú spoluprácu a konzultácie s holandským hudobným profesionálom Andriesom Van Wierenom. 

 

ANDRIES VAN WIEREN

Umelecký manažér, agent a zakladateľ spoločnosti 3S Music, v ktorej sa stará o manažment kapiel ako My Baby, Amsterdam Klezmer Band či Kuenta. Andries je z našich osobných skúseností jeden z najpoctivejších, najskúsenejších a najprofesionálnejších hudobných manažérov. Kapely a umelcov, s ktorými spolupracuje, vedie postupnými krokmi od drobných úspechov k medzinárodnej kariére a koncertným turné po celom svete. Dobrou ukážkou je jeho spolupráca s kapelou My Baby, ktorí už niekoľkokrát vystupovali aj na Slovensku, dostali sa na maďarský Sziget, holandský Lowlands a tiež na gigantický festival Glastonbury, kde odohrali až osem koncertov na rôznych pódiách. Andries Van Wieren v minulosti pôsobil aj ako agent a manažér hip hopovej zostavy Dope DOD a v rámci muzikantskej kariéry bol ako absolvent jazzového konzervatória bubeníkom americkej kapely Sister Sledge. Jeho skúsenosti a rady sú mimoriadne cenné pre každého, kto pôsobí v hudobnej branži.

 

AKO BUDE PROGRAM PREBIEHAŤ

  • spomedzi prihlásených záujemcov (viď. prihlasovací formulár nižšie) si Andries vyberie jedného účastníka
  • po zoznámení, stanovení cieľov, kľúčových oblastí, na ktoré sa mentoring bude zameriavať, si vybraný účastník s Andriesom dohodne video sessions po dobu piatich mesiacov
  • výsledkom týchto sessions bude strategický plán kapely na nadchádzajúce obdobie (1-3 roky)

 

Pozrite sa ako prebiehala spolupráca Andriesa s kapelou Tolstoys

Okrem mentoringu s Andriesom Van Wierenom bude mať vybraný účastník k dispozícii:

  • vstup na SHARPE festival 2021
  • v prípade záujmu sprostredkovanie stretnutia/konzultácia s účtovníkom, marketingovým špecialistom a agentom/bookerom na Slovensku

 

DÔLEŽITÉ DÁTUMY

7.5.2021 – deadline na vyplnenie prihlasovacieho formulára

15.6.2021 – výber účastníka mentoringu od Andriesa Van Wierena

 

PODMIENKY PRIHLASOVANIA

  • vyplnenie prihlasovacieho formulára v angličtine (nižšie)
  • minimálne 10 zabookovaných koncertov vrátane festivalov na Slovensku alebo v zahraničí
  • oficiálny release manažovanej kapely aspoň 1 singla – tým rozumieme minimálne digitálnu distribúciu cez iTunes a streamovacie služby alebo fyzický formát CD, LP, kazeta a iné (iba Youtube/Soundcloud nestačí)
  • výborná znalosť anglického jazyka
  • prehľad o hudobnom priemysle
  • plusové body – zoznam referencií z médií, festivalov a pod., spolupráca kapely s vydavateľstvom

 

PRIHLASOVACÍ FORMULÁR

 

Hudobný mentoring 2021

 

  Z verejných zdrojov podporil Fondu na podporu umenia.