26.2.2020
LALA

Za málo peňazí, málo muziky. Pomôžte nám to zmeniť.

  Sme LALA Slovak Music Export, iniciatíva, ktorá verí slovenskej hudbe a jej potenciálu byť úspešnou aj v zahraničí. Už viac viac ako 3 roky organizujeme vzdelávacie aktivity a podujatia pre hudobníkov a ľudí z hudobnej sféry. Formou prednášok a stretnutí sprostredkúvame praktické a užitočné poznatky, napríklad z oblasti účtovníctva či autorských práv, ktoré sú nevyhnutné pre fungovanie v hudobnej branži. Prostredníctvom výjazdov na zahraničné showcase festivaly ukazujeme hudobným profesionálom zo Slovenska fungovanie hudobného premyslu na európskej úrovni, a prinášame ju aj do našich končín organizovaním festivalu a konverencie SHARPE v Novej Cvernovke.   Za posledných 12 mesiacov máme za sebou mnoho aktivít: - 4 diely vzdelávania pre hudobných profesionálov pod názvom LALA Experience - 4 motivačno-vzdelávacie podujatia LALA Stories - články/rozhovory na webe musicexport.sk - 10 networkingových stretnutí pre slovenskú scénu LALA Mondays - 7 výjazdov na medzinárodné odborné konferencie - mentoringový program Hudobný eskalátor pod vedením holandského manažéra Andriesa van Wierena - projekt "Poľský focus" - výber slovenského interpreta a príprava jeho poľského turné  - finalizácia a vydanie štvrtého dielu kompilácie Ostrov Hudby - vzorky súčasnej slovenskej hudby pre účely jej prezentácie doma aj v zahraničí - SHARPE festival v Novej Cvernovke – festival a konferencia s myšlienkou priniesť zaujímavú ukážku súčasnej hudby, vzdelávať a prepájať hudobnú komunitu doma aj v zahraničí, za rok 2019 nominovaný medzi 10 najlepšími európskymi festivalmi vo svojej kategórii. „Organizátori majú dosť skúseností a kontaktov, ktoré nabrali doma aj v zahraničí, a pod rukami im rastie festival, ktorý má vlastnú tvár,” zmieňuje sa o druhom ročníku festivalu vo svojom článku Denník N.  

To všetko sme dokázali aj vďaka našim podporovateľom a radi by sme toho v nadchádzajúcom roku uskutočnili ešte viac. Bez finančnej podpory to však nepôjde. Ak vidíte zmysel v našich aktivitách, môžete nás a tým aj slovenskú hudbu podporiť 2% z vašich daní.

  Potrebné údaje do vášho daňového priznania prikladáme nižšie: IČO: 50115189 Právna forma: občianske združenie Názov: LaLa Agency – Slovak Music Export Adresa: Milana Marečka 8, 841 08 Bratislava  

Ako na to?

Som zamestnanec Požiadajte zamestnávateľa o vyplnenie potvrdenia o zaplatení dane. Potom vyplňte vyhlásenie o poukázaní 2 %. Najneskôr do 2. mája 2019 doručte obidve tlačivá daňovému úradu – osobne alebo poštou. V prípade poslania poštou je rozhodujúci dátum z pečiatky na obálke.   Daňové priznanie si podávam sám V tlačive na daňové priznanie pre fyzické osoby typu A (príjmy zo zamestnania a dohôd) alebo typu B (živnostníci a iné SZČO) v oddieli Vyhlásenie o poukázaní 2 % vyplníte naše údaje. Do 31. marca 2019 (prípadne do dátumu odloženého daňového priznania) doručte tlačivo daňovému úradu a uhraďte daň.   Som právnická osoba V tlačive na daňové priznanie pre právnické osoby, v časti  Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane vyplňte naše údaje. Do 31. marca 2019 (prípadne do dátumu odloženého daňového priznania) doručte tlačivo daňovému úradu a uhraďte daň.   Darovanie 2% je anonymné. Ak si prajete, aby sme vedeli (a my by sme radi vedeli), že ste nás podporili práve vy, vo "Vyhlásení" stačí zaškrtnúť políčko o súhlase. V tom prípade nám daňový úrad pošle vaše meno a adresu. Výšku darovanej sumy sa nedozvieme.